64 85 13 93 mail@kappendrup.dk

Varmepumper

+45 64 85 13 93

Varmepumper sparer energi

Hvis du opvarmer din bolig med olie, el eller naturgas – og bor i et område uden fjernvarme til en fornuftig pris, så er en varmepumpe en enkel måde at spare energi og dermed spare penge. En varmepumpe virker ved at udnytte energien fra omgivelserne direkte ind i husets opvarmningssystem. Det vil sige, at pumpen flytter varme fra for eksempel luften uden for eller fra jorden og overfører den til dine radiatorer eller gulvvarme.

Der er grundlæggende fem typer varmepumper. De tre mest almindelige typer er 1) jordvarme, 2) luft til vand samt 3) luft til luft. De to øvrige typer varmepumper er 4) boligventilationsvarmepumpen, som er et ventilationsanlæg, og 5) brugsvandsvarmepumpen, som kan opvarme dit brugsvand.

Jordvarme og luft til vand til rumvarme og brugsvand

Jordvarmeanlæg og luft til vand-varmepumper (type 1 og 2) kan erstatte olie- eller naturgasfyr og sørge for både varme og varmt vand. Jordvarme giver typisk den største besparelse på varmeregningen, men er også dyrere at etablere og kræver, at der kan graves jordslanger ned i din have. Luft til vand-varmepumper giver en lidt mindre besparelse, men er også billigere at etablere og kræver ikke, at der graves jordslanger ned i haven. Disse to typer varmepumper er gode til helårshuse, og de giver begge både rumvarme og brugsvand.

Luft til luft, når det handler om rumvarme

Hvis du har en dyr varmeform – f.eks. elvarme eller oliefyr – kan du med en ret beskeden investering spare meget ved at supplere elvarmen med en luft til luft-varmepumpe (type 3). Denne type varmepumpe er ofte brugt til sommerhus eller supplement til el, olie og naturgas i helårshus. Luft til luft-varmepumpen giver rumvarme.

Billig varme til brugsvandet

Hvis dit hus er tæt, og du har dyr varme, så kan en boligventilationsvarmepumpe eller en brugsvandsvarmepumpe være gode valg (type 4 og 5).

Vælg den rigtige varmepumpe til dit forbrug

Det kan føles lidt uoverskueligt at finde rundt i de forskellige typer af varmepumper og finde den helt rigtige løsning til dit hus og dit forbrug. Vi giver råd og vejledning om de forskellige typer varmepumper, så du får den varmepumpe, som passer bedst til dit hus og dit forbrug. Der er forskellige behov til investering til de forskellige pumper, og den besparelse, de giver, er også forskellige. Det handler simpelthen om at skræddersy den løsning, der passer lige præcis til dig.

Vi tilbyder også et abonnement med et årligt eftersyn, så du er sikker på, at din varmepumpe altid præsterer optimalt. Det giver i sidste ende den bedste sikkerhed og økonomi. Et eftersyn omfatter kontrol af varmepumpens funktion, herunder lækagekontrol, vask af filtre samt legionella-rens af den indvendige del af pumpen.

Udover at være en god og sikker investering, så opnår du ligeledes en mindre forurening. Og i forhold til olie eller naturgas kan du reducere dine varmeudgifter markant. Med en varmepumpe kan du derfor både spare på miljøet og økonomien. Det er sund fornuft!

Kontakt Kappendrup El & VVS – så tager vi en snak om varmepumper og finder ud af, om det er noget for dig. Du kan ringe til os på telefon 64 85 13 93, skrive en mail til mail@kappendrup.dk eller bruge kontaktformularen her under. Vi ser frem til at høre fra dig!

Vil du vide mere om varmepumper?

    Min henvendelse drejer sig om: